Energieleveranciers vergelijken

Wil je ieder jaar de laagste energierekening hebben dan kun je energieleveranciers vergelijken. Dit kun je doen op de verschillende sites waar er energievergelijkers aan worden geboden die energieleveranciers vergelijken. Je vult je gegevens in samen met je postcode en de voordeligste leverancier staan in het overzicht.

Heb je een voordelige energieleverancier gevonden die aantrekkelijk is dan is het mogelijk om direct over te stappen, je gegevens worden alleen verstrekt aan je nieuwe energieleverancier. De nieuwe leverancier zorgt voor een naadloze overgang van je oude naar je nieuwe aanbieder via een site als Praesy.

Je zoekopdracht kun je verfijnen door gebruik te maken van zoekfilters die aanwezig zijn in de energievergelijker. Hierdoor kun je een bewuste keuze maken van een energieleverancier die echt bij je past. In de filter kun je de onderstaande filters gebruiken:

  • contractvorm (vast of variabel)
  • lengte van je contract
  • soort energie (grijze of groene energie)
  • energieleverancier (contracten van een bepaalde leverancier)

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro';s per jaar op uw energienota!

Heb je een filter geselecteerd dan krijg je direct een nieuw overzicht. Het voordeligste contract staat altijd bovenaan in de zoekopdrachten. Alle prijzen welke worden aangegeven zijn altijd de totaal kosten per jaar, hier is alles in meegenomen. Per energieleverancier kun je zien hoe deze kosten zijn opgebouwd.

Stroom vergelijken

Heb je stadsverwarming of blokverwarming en alleen stroom nodig? Je kunt verschillende energielveranciers vergelijken met alleen stroom.

Door alleen stroom vergelijken aan te vinken krijg je de leveranciers netjes te zien in een overzicht.

Ook in dit overzicht staat de voordeligste energieleverancier bovenaan op het lijstje. De prijzen die worden getoond zijn de prijzen inclusief transport van gas en stroom. Dit zijn dus de kosten van de netwerkbeheerder en de energieleverancier samen.

Zo kun je op een goede manier energieleveranciers vergelijken. Ook voorkom je zo verrassingen achteraf, je weet waar je aan toe bent. Ook de kortingen zijn meegenomen in het overzicht.

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen naar Antwerpen? Kiest u dan gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Voordeligste energieleverancier staat bovenaan

Energie vergelijken wordt op prijs gedaan. Vandaar dat de goedkoopste leverancier voor jou situatie ook bovenaan in het overzicht staat.

Het kan daarom voorkomen dat de een leverancier goedkoper lijkt, maar met alle vaste kosten erbij toch duurder uit komt. Dit geldt ook voor groene energie, voorheen was groene energie in veel gevallen duurder dan grijze energie. Tegenwoordig zit er nauwelijks verschil in de prijzen.

Goedkope energie

Vaak hebben mensen het idee dat overstappen geen zin heeft omdat alles toch ieder jaar weer duurder wordt. Dit is een echte misvatting, op het gebied van gas en stroom dalen de prijzen zelfs ieder jaar.

De energiemarkt bestaat uit verschillende energieproducenten. Je hebt de mogelijkheid om je eigen leverancier te kiezen en zelfs ieder jaar over te stappen naar de voordeligste energieleverancier.

Neem altijd de goedkoopste energie

Het is goed om er rekening mee te houden dat energie, energie is. Er bestaan geen verschillen in kwaliteit van energieleveranciers.

Kies je dus voor voordelige energie kies dan simpelweg de goedkoopste leverancier. Als consument heb je hier alleen maar voordeel mee, tegenwoordig duurt overstappen ook geen uren meer.

Binnen een paar klikken, weet je of je wel of niet kunt besparen op je gas en energie. Daarnaast wordt je huidige contract door je leverancier opgezegd, nergens omkijken naar dus.

Goedkope energie is dus voor iedereen bereikbaar, al maakt niet iedereen er gebruik van. Dit is zonde van je geld als je onnodig te veel betaald.

Vergelijk daarom altijd energieleveranciers voordat je een nieuw contract aangaat met je huidige leverancier.

Ieder jaar worden de prijzen van energie en gas goedkoper, echter gaan wel de belastingen omhoog. Energieleveranciers willen ieder jaar zoveel mogelijk nieuwe klanten werven, door de grote concurrentie worden de prijzen steeds lager.De verhogingen van belastingen kunnen de energieleveranciers niks aan doen, deze verhogingen worden opgelegd door de overheid.

Ben je langer aangesloten bij een energieleverancier?

Als je al veel langer bent aangesloten bij dezelfde energieleverancier is het in veel gevallen veel voordeliger om over te stappen. Waarschijnlijk betaal je teveel omdat je nog in een oud tarievenstelsel zit.

Door deze reden pakt het vaak veel voordeliger uit als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier. In heel veel gevallen krijg je een lagere prijs en een welkomstpremie.

Het is natuurlijk altijd verstandig om even te kijken op een vergelijker of je echt goedkoper uit bent. Iedereen wil iedere maand zo min mogelijk energie en gas betalen.

Vraag eens aan je buren of familie wat zij betalen per maand, ben je duurder uit dan is je stroom echt niet beter. Stroom is stroom welke leverancier het ook levert.

Zelf energieleveranciers vergelijken?

Dat is geen gemakkelijke optie, kortingen, cadeaus, lagere kosten moet je allemaal meenemen op jaarbasis.

Om dit ieder jaar nu weer te doen is ook geen pretje, kies daarom voor een energievergelijker. Dit scheelt je niet alleen een hoop tijd maar ook veel geld ieder jaar.

Groene stroom wordt aangeboden door energieleveranciers die hun energie op een milieuvriendelijke manier opwekken. Dit kan door middel van zonne-energie, waterkracht, biomassa of windenergie.

Maar pas op met groene stroom, niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Grijze stroom kan ook groen gemaakt worden door middel van zogenaamde groencertificaten. Dan denk je groene stroom geleverd te krijgen, maar in principe is het gewoon grijze stroom. Wil je echte groene stroom dan neem je een Nederlandse energieleverancier die groene stroom levert.

Duurzame energie

Sinds drie decennia is duurzame energie een hot item. Volgens deskundigen staat duurzaam voor lang durend, weinig aan slijtage of bederving onderhevig en het milieu weinig belastend.

Dit is direct de essentie van duurzame energie, energie opwekken welke het milieu zo min mogelijk belast. Hoe zit dat met duurzame energie in Nederland?

Op dit moment is 12% van de stroomproductie in Nederland duurzaam. Het is in Nederland populair om een contract met groene stroom af te sluiten. Het streven is om in 2023 de stroomproductie op 16% te krijgen.

De meeste energie wordt nu nog opgewekt met fossiele brandstoffen, zoals aardgas, kolen en steenkool. Ze raken niet alleen op, maar zijn ook nog eens zeer belasten voor het milieu. Er komen steeds meer leveranciers die hier rekening mee houden, zij bieden een alternatief in de vorm van groene stroom.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro';s per jaar op uw energienota!