Goedkope energieleverancier

Tegenwoordig is het vinden van een goedkope energieleverancier niet heel veel werk meer. Waar je voorheen alle informatie bij elkaar moest verzamelen en de rekenmachine moest pakken, vul je nu een aantal gegevens in en je krijgt een uitgebreid overzicht van alle energieleveranciers.

Ook is precies te zien welke tarieven in jouw regio de goedkoopste zijn. De totaalprijzen bepalen welke leverancier de voordeligste is, ook kun je de details eenvoudig bekijken van iedere deal op het overzicht.

Verschillende kosten op je contract

In Nederland heb je zelf de keus bij welke energieleverancier je stroom en gas afneemt. Dit noemen we een vrije markt.

Energieleveranciers kunnen zich onderscheiden op prijs, service en milieuvriendelijkheid. Concurreren op prijs kunnen zij op drie verschillende manieren doen, verder hangt het van je persoonlijke situatie af welke energieleverancier de goedkoopste is.

Goedkope energieleveranciers kunnen concurreren op het kale leveringstarief, vastrecht en (eventueel) welkomstkortingen of andere acties.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro';s per jaar op uw energienota!

Het kale leveringstarief is de prijs per eenheid energie, zonder de energiebelasting, duurzaamheidtoeslag en BTW. Het kale leveringstarief geldt bij stroom per kWh en bij gas per m3. Vastrecht is een vast bedrag wat je betaalt aan de energieleverancier voor de levering van gas en stroom. Je kunt het vergelijken met abonnementsgeld. In veel gevallen is dit tussen de €20 en €80 per jaar. Veel energieleveranciers kiezen ervoor om klanten te werven met een welkomstkorting. Deze korting wordt aan het einde van het jaar verrekend met de jaarnota, de korting kan er voor zorgen dat je goedkoper uit bent als bij een andere leverancier zonder een welkomstkorting.

Goedkope energieleverancier

Er zijn drie factoren waar de energieleverancier invloed op kan uitoefenen. Er is ook nog een bijkomende factor waar de leverancier geen invloed op heeft, jouw energieverbruik.

Het kan gebeuren dat bij verschillende leveranciers je verbruik goedkoper is, maar met de andere kortingen meegerekend ben je toch bij een andere leverancier voordeliger uit.

Om een goedkope energieleverancier te vinden in jou situatie, vul je de volgende gegevens in op de vergelijker:

 • je postcode en huisnummer
 • jaarverbruik
 • je huidige leverancier

De vergelijker berekend welke energieleverancier voor jou het voordeligste is.

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen naar Antwerpen? Kiest u dan gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Overstapservice is geheel gratis

Veel mensen vergissen zich in een overstap naar een andere leverancier en denken dat het een ingewikkeld traject is.

Eigenlijk is overstappen naar een andere energieleverancier een administratieve handeling. Er hoeft niets te gebeuren in je meterkast, ook komt er niemand langs om de overstap te regelen.

Het enige wat je hoeft te doen is een aantal gegevens in te vullen, vanaf het moment dat je het formulier hebt verstuurd neemt je nieuwe leverancier alles over.

Je nieuwe leverancier zegt je huidige contract op en alle gegevens worden doorgestuurd naar je nieuwe leverancier. Deze zorgt ervoor dat alles perfect op elkaar aansluit, geruisloos gaat je nieuwe contract in.

Je komt nooit zonder elektriciteit of gas te zitten, ook zul je niet te vroeg worden overgenomen omdat dit je een opzegboete kost. Kijk hier ook zelf naar, de verschillende leveranciers hanteren verschillende opzegtermijnen.

Bij de één wordt twee maanden gehanteerd, terwijl er leveranciers bekend zijn die 6 maanden in de voorwaarden hebben opgenomen.

Waarom overstappen?

Consumenten stappen maar om een reden over naar een goedkope energieleverancier, namelijk geld besparen op jaarbasis voor je elektriciteit en gas. Alle voordelen op een rijtje betreft het overstappen van leverancier:
 

 • overstappen kost geen geld
 • de overstap wordt veilig geregeld
 • kiezen voor het energiecontract welke het beste bij je past
 • profiteren van exclusieve kortingen

Zakelijke energie vergelijken

Niet alleen bij consumenten maar ook bij bedrijven is het steeds meer in trek om energie te vergelijken.

Ze besteden het vergelijken uit aan een energievergelijker om zo het voordeligste tarief te betalen voor hun bedrijf.

Net als bij consumenten is ook bij zakelijk gebruik de overstap binnen enkele minuten geregeld.

De voordelen van zakelijk energie vergelijken:

 • onderhandelingen worden gedaan, je bent dus altijd zeker van het voordeligste tarief
  altijd het goedkoopste abonnement van dit moment
 • alle service is gratis en wordt je aangeboden
 • ook als bedrijf kom je nooit zonder stroom of gas te zitten
 • bedrijven kunnen tot wel 30% besparen op hun huidige kosten
 • heb je vragen dan kun je die altijd stellen

Zakelijk energie vergelijken is interessant voor ZZP’ers, MKB’ers en grootzakelijke bedrijven. De dienst is geheel gratis voor 500.000 MKB bedrijven, verenigingen en sportclubs in heel Nederland:

 • voor zelfstandige ondernemers en ZZP’ers
 • winkels, kantoren en restaurant
 • sportclubs, scholen en VVE’s
 • winkelketens en brancheverenigingen

Heb je een kantoor aan huis dan is het ook aantrekkelijk vanwege de scherpe tarieven en gunstige voorwaarden. Het energieverbruik van een horecagelegenheid is moeilijk in te schatten, om een exacte berekening te verkrijgen is een verbruik nodig. Een energieleverancier kan je helpen om het verbruik in het verleden te achterhalen. Informeer naar de mogelijkheden. Ook kantoren verbruiken veel energie, je energieleverancier kan je meer informatie geven over het energieverbruik op kantoor.

Niet iedere winkel is het zelfde, allerlei soorten en maten bepalen het energieverbruik. Ook als zakelijke contractant bepaal jezelf welke energieleverancier het beste bij je bedrijf past.

Waarom werken met een energievergelijker?

Maak je gebruik van een energievergelijker dan ben je altijd verzekerd van de meest actuele prijzen op het gebied van gas en stroom. Alle tarieven worden namelijk iedere dag bijgewerkt.

De energievergelijker ontvangt elke dag de nieuwste tarieven van de verschillende energieleveranciers. Bovendien wordt alles transparant uitgelegd waaruit je nota precies bestaat. Leveringskosten, BTW en belastingen worden allemaal netjes weergegeven in je overzicht. Je weet precies waar je aan toe bent en komt nooit voor verrassingen te staan.

Niet alleen de grote energieleveranciers worden meegenomen, ook de kleinere leveranciers zijn opgenomen in het overzicht.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro';s per jaar op uw energienota!

Voor het eerst op jezelf wonen?

Ga je voor het eerst op jezelf wonen dan is het belangrijk om een zo realistisch mogelijke schatting te maken, betaal je te weinig iedere maand dan krijg je aan het einde van het jaar een fikse rekening. Betaal je te veel dan krijg je aan het einde van het jaar terug wat je te veel hebt betaald, min het nieuwe voorschotbedrag.